Επικοινωνία

Σκουφά 3, Γερμασόγεια,

4044, Λεμεσός

+357 25 828284

+357 99 990077

+357 25 828286

info@oak.org.cy

🌳🌍 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – 5/6/2020 🌍🌳

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ, έχει ως κύριο θέμα εορτασμού την βιοποικιλότητα και πιο συγκεκριμένα την παρότρυνση του ανθρώπου να έλθει σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και να απολαύσει την ομορφιά και την ποικιλομορφία του.
Μέσα από αυτό το κάλεσμα, ευελπιστεί ο ΟΗΕ ότι, ο κόσμος θα αντιληφθεί και θα κατανοήσει την αναγκαιότητα που προκύπτει για προστασία της φύσης.

Το συγκεκριμένο αυτό θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος προέκυψε μετά τις καταστροφικές συνέπειες του φυσικού περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, στον Αμαζόνιο και στην Καλιφόρνια.

Αδιαμφισβήτητα, τα μέτρα περιορισμού για την προστασία από την εξάπλωση της ασθένειας του κορονοίου τους τελευταίους μήνες, έχει αποδείξει ότι ο άνθρωπος, έμμεσα και με τις δικές του ενέργειες, μπορεί να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον, ελαχιστοποιώντας, τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, τους οποίους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι συνέπειες τους είναι τεράστιες και καταστροφικές.
Ένα εκατομμύριο είδη απειλούνται με εξαφάνιση, οι ωκεανοί είναι υπό πίεση, χάνονται επτά εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο, καταστρέφεται η ανάπτυξη των παιδιών και προκαλείτε η υπερθέρμανση του πλανήτη. με αποτέλεσμα να παρατηρείται συχνή έξαρση πυρκαγιών από τις εξαιρετική ψηλές θερμοκρασίες

Είναι χρέος όλων μας να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον μας, από το οποίο οι μόνοι κερδισμένοι θα είμαστε εμείς και οι απόγονοι μας.

✅ Πρέπει να προστατεύσουμε τον αέρα που αναπνέουμε
✅ Πρέπει να προστατεύσουμε το φαγητό που τρώμε
✅ Πρέπει να προστατεύσουμε το νερό που πίνουμε
✅ Γιατί όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία προέρχονται από την φύση
«Η Φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η Ώρα της Φύσης»
#FORNATURE #WORLDENVIRONMENTDAY2020