Επικοινωνία

Σκουφά 3, Γερμασόγεια,

4044, Λεμεσός

+357 25 828284

+357 99 990077

+357 25 828286

info@oak.org.cy

Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Ανακύκλωσης Κύπρου, το πρώτο Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Αποβλήτων από Κατασκευές και Κατεδαφίσεις, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, την πρώτη εκδήλωση απονομής των Περιβαλλοντικών Βραβείων, προς τους Εργολήπτες – Μέλη του,  για τα έτη 2019 - 2020 - 2021, την Τρίτη 15/11/2022, στο ξενοδοχείο CROWNEPLAZAστην Λεμεσό.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων ήταν υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή και στην οποία παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Ανώτεροι Λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος και άλλοι εμπλεκόμενοι Αρμόδιοι Φορείς.

Το Δ.Σ του Οργανισμού, έχει καθιερώσει αυτά τα ετήσια Περιβαλλοντικά Βραβεία από το 2019, με σκοπό την επιβράβευση των Μελών του, οι οποίοι με κύριο γνώμονα, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, βάση της σχετικής Νομοθεσίας, προστατεύοντας έτσι, άμεσα και έμμεσα, το φυσικό αλλά και το δομημένο μας περιβάλλον

Σε αυτήν την πρώτη εκδήλωση, έχει πραγματοποιηθεί και η απονομή των Βραβείων, στους νικητές για τις χρονιές 2019 & 2020, επειδή λόγω πανδημίας, η απονομή τους είχε αναβληθεί.                       


Με την εξαγγελία εφαρμογής των Βραβείων αυτών και με την πάροδο των χρόνων λειτουργίας τους, ήδη έχουμε παρατηρήσει ότι, αρκετά Μέλη του Συλλογικού μας Συστήματος, βελτιώνουν τις εσωτερικές διαδικασίες τους, με στόχο την συμπερίληψη τους, στην λίστα των επόμενων νικητών.
Ενέργειες σαν αυτές, είχαν τεθεί εξαρχής από τον ΟΑΚ, με σκοπό την ενίσχυση, του αρχικού στόχου, ο οποίος δεν είναι άλλος από την προστασία του περιβάλλοντος μας.